به گزارش همشهری آنلاین، محمد امین توکلی زاده صبح امروز با حضور در صحن علنی شورای شهر به ارائه گزارشی از اقدامات شهرداری تهران در اربعین حسینی پرداخت و در ابتدا با اشاره به اینکه ما از برنامههای استقبال از مهر و بازگشایی مدارس غافل نشدیم، گفت: قبل از اربعین جلساتمان را با دستگاههای مختلف در مورد استقبال از مهر برگزار کردیم و حتی ۲۰ روز قبل دستورالعملهای آغاز سال تحصیلی را به مناطق ابلاغ کرده ایم.
مهمترین نکاتی را که معاون شهردار تهران در صحن علنی عنوان کرد، بخوانید:
*درباره اقدامات شهرداری تهران در پوشش مراسم اربعین حسینی باید بگویم که شهرداری تهران نباید نگاه پشتیبانی داشته باشد. چرا که ظرفیتهای مدیریت شهری فراتر از آن است که تنها از یک بعد به اربعین نگاه کنیم. به همین دلیل ما مسائل اجتماعی، فرهنگی و خدماتی را در اربعین امسال در دستور کار قرار دادیم و به سمت مردمی سازی اربعین حرکت کردیم. چرا که اربعین از ابتدا تا انتها یک کار مردمی بوده و با حضور مردم است که مراسم اربعین حسینی شکل میگیرد.
* بیش از چهار میلیون ایرانی در اربعین امسال شرکت کردند و این در حالیست که در مراسم حج حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر زائر حاضر میشوند و این چهار میلیون نفر افرادی بودند که در خاک عراق حضور داشتند و آمار حضور زائران در مراسم جاماندگان حسینی جزو این چهار میلیون نفر نیست.
* بر اساس بررسیها تا ۱۵ سال اربعین در فصل گرما خواهد بود، نوع نیازها و اقتضائات با این میزان جمعیت متفاوت است و این در حالیست که یکی از ابعاد اربعین امسال این بود که امسال بسیاری به صورت خانوادگی شرکت کردند و حتی حضور دانش آموزان در فصل تابستان یکی از برکات اربعین امسال بود.
*با راه اندازی دبیرخانه دائمی دستورالعملهایی ایجاد شده که میتوان بر اساس آن گامهای بعدی را برداشت.
* پایه و اساس اقدامات در اربعین خدمات شهری است و با حضور فعال شهرداریهای مناطق تکالیفی در هر قرارگاه برای آنها مشخص شد و سعی کردیم در کنار ارائه خدمات شهری در جبهه فرهنگی نیز اقداماتی انجام دهیم و برنامههای فرهنگی متعددی اجرا شد؛ اما در این دوره مدیریت شهری سعی کردیم که با یک شعار کار را پیش ببریم. چرا که در گذشته وقتی یک بنر چاپ میشد دهها آرم سازمانهای مختلف و شرکت کننده هم منتشر میشد و امسال سعی کردیم از این آرمها عبور کنیم و اربعین را یک اقدام ملی و یا حتی فراملی ببینیم.
* وزیر کشور و معاونانش در رأس امور هستند و دستگاههای مختلف ذیل تقسیم کاری که وزارت کشور انجام میدهد، ماموریتهایی را متقبل میشوند، شهرداری تهران نیز در چند کمیته عضو بود بطوریکه معاون خدمات شهری شهرداری تهران، رئیس ستاد خدمات شهری کل کشور در اربعین امسال بود.
*برای اربعین امسال پویش مردمی تحت عنوان «حیاتنا الحسین» شکل گرفت، همچنین برای کودکان و نوجوانان اقلام فرهنگی تولید شد به گونهای که لباسهای منقش به تصویر سردار سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس توزیع شد که با استقبال بالایی روبرو شد.
* شرکت شهر سالم شهرداری تهران عمدتا به نیروهای شهرداری خدمات ارائه میکند؛ اما امسال با کمک گروههای داوطلب خدماتش را به تمام زائران ارائه کرد و یا در حوزه بهداشتی امسال شاهد توسعه سرویسهای بهداشتی ثابت و سیار بودیم به گونهای که ۱۲۰ چشمه سرویس بهداشتی فقط در سامرا نصب شد.
*کار در مرز مهران سخت بود و در این مرز موکب مادر و کودک برقرار کردیم و در مرز شلمچه با نیروهای فعال و جبهه فرهنگی انقلاب، ارتباط خوبی برقرار شد و یا در مرز زرباطیه برای رفاه سالمندان و افراد ناتوان ویلچر اختصاص داده شد و در مرز خسروی نیز موکب شهر سالم خدمات بهداشتی و درمانی به زائران ارائه میکرد.
*موکب ۱۰۰۰ نفری برای اسکان خادمان مردم در کاظمین شکل گرفت و یا ۴۰۰ نیروی خدماتی در صحن عقیله خدمت رسانی میکردند و در سامرا نیز خیمهای جهت اسکان زائران مستقر شد.
* شورای شهر تهران در مراسم اربعین حمایت جدی از شهرداری داشت و این سبب شد که شهرداری با قدرت به مراسم اربعین حسینی وارد شود، این یک کار ماندگار برای شورای شهر است و از حضور اعضای شورای شهر در موکبها و حضور در قرارگاههای شهرداری در کشور عراق و مرزهای کشورمان تقدیر و تشکر میکنم.
نظر شما